piątek, 21 czerwca 2013

Mielone kotlety z piersi indyka z pieczarkami i papryką.

Mielone kotlety z piersi indyka z pieczarkami i papryką.

Składniki:
  • 500g piersi z indyka
  • 4 duże pieczarki
  • młoda cebulka ze szczypiorem
  • pół dużej papryki
  • 3/4 szklanki wody
  • 1 duże jajko
  • 100g bułki tartej
  • 3 podgrzybki suszone
  • 3 suszone pomidory
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:

Suszone grzyby i pomidory zalewamy wrzątkiem 3/4 szklanki, przykrywamy i odstawiamy do zmięknięcia. Mielimy pierś na dużym oczku, dodajemy pieczarki, paprykę i cebulkę ze szczypiorkiem drobno posiekane. Dodajemy bułkę tartą, solimy i pieprzymy i wbijamy jajko. Kiedy grzyby i pomidory namiękną kroimy drobno w kostkę, dodajemy razem z wywarem do mięsa i dokładnie mieszamy. Smażymy na głębszym oleju tak jak zwykłe kotlety mielone.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz