Mielone kotlety z piersi indyka z pieczarkami i papryką.
Składniki:
- 500g piersi z indyka
- 4 duże pieczarki
- młoda cebulka ze szczypiorem
- pół dużej papryki
- 3/4 szklanki wody
- 1 duże jajko
- 100g bułki tartej
- 3 podgrzybki suszone
- 3 suszone pomidory
- sól i pieprz do smaku
Suszone grzyby i pomidory zalewamy wrzątkiem 3/4 szklanki, przykrywamy i odstawiamy do zmięknięcia. Mielimy pierś na dużym oczku, dodajemy pieczarki, paprykę i cebulkę ze szczypiorkiem drobno posiekane. Dodajemy bułkę tartą, solimy i pieprzymy i wbijamy jajko. Kiedy grzyby i pomidory namiękną kroimy drobno w kostkę, dodajemy razem z wywarem do mięsa i dokładnie mieszamy. Smażymy na głębszym oleju tak jak zwykłe kotlety mielone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz