piątek, 12 października 2012

Post trzeci. Kruche ciasteczka maślane.

Kruche ciasteczka maślane w 20 minut!

Składniki:

  • 300 gram mąki pszennej (użyłem Szymanowskiej)
  • 200 gram masła (używałem klarowanego)
  • 100 gram cukru pudru
  • jedno jajko
Wszystkie składniki zagniatamy razem na jednolitą żółtą masę, wkładamy na 10 minut do zamrażalnika - kroimy połowę masy. Wałkujemy na placek o grubości około 3-4 mm. Za pomocą kubeczka wycinamy ciasteczka. Układamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy około 8-9 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C BEZ TERMOOBIEGU
Dla dekoracji można przed pieczeniem posypać cukrem, cynamonem, cukrem waniliowym.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz